Tuesday, 24 December 2013

Friday, 20 December 2013

Morib International Triathlon 2013



My first triathlon.
I will be doing full distance.
Wifey will be doing relay and she is the runner.
I don't care about the timing as long as I can completed the course, especially the swimming part.
Wish us luck.


























Thursday, 19 December 2013

Menteri Fasola

Beberapa bulan kebelakangan ini, banyak sungguh kenyataan atau cadangan kurang bijak yang kedengaran:

1. Kalau harga ayam mahal, jangan beli ayam.
2. Kalau tak suka duduk dalam Malaysia, pindah pergi negara lain.
3. Motor kapcai diharamkan digunakan di lebuhraya.
4. Kereta melebihi 12 tahun pon akan diharamkan penggunaannya.
5. Tutup restoran 24 jam untuk elak obesiti.
6. Sila guna jalan alternatif kalau tak nak bayar tol

Sampai bila kita golongan rakyat marhaein nie akan terpaksa dengar cadangan-cadangan yang kurang bijak nie pon tak tau la.

Menanti kalau- kalau ada pak menteri nak cakap, "Kalau tak suka BN, jangan pangkah BN"

Sunday, 15 December 2013

Common sense ketika di food court

Hari nie aku pergi Alamanda Putrajaya bersama bini dan anak aku. Nak layan filem Hobbit. Jadi sementara nak tunggu waktu tayangan Hobbit yang masih ada lebih kurang 2 jam lagi, kitorang pergi makan tengah hari dulu kat foodcourt. Memang waktu puncak masa nie sekitar pukul 1pm.

Masa dok makan tu, aku dok perati je manusia kat foodcourt nie. Bukan nak mencarik kesalahan tapi suka menengok manusia yang tak ada common sense nie. Aku sebenornya sangat tertanya-tanya sebab dah selalu nampak. Kalau ada couple yang datang foodcourt di waktu puncak masa orang tengah ramai nak mampos nie, kenapa tak nak pergi chop tempat dulu? Kenapa nak jugak pergi beli makanan bersama-sama, dan kemudian lepas beli makanan baru lah terhegeh-hegeh melilau nak cari meja kosong. (pakwe lah confirm yang kena bawak tray berisi 2 pinggan makanan dan 2 gelas air sebab nak tunjuk macho depan awek).

Apa lah yang susah sangat cari dulu meja kosong, salah sorang chop tempat, dan salah sorang pergi beli makanan dulu. Sistem penggiliran kan senang. Common sense people, common sense!!